„Elmondhatom, hogy kapcsolatom a pápai húsüzemmel szerelem volt első látásra. Még a pillanatra is emlékszem, amikor édesanyám 1971. július 27-én bekísért a Pápai Húsfeldolgozó akkori gyárába, akkor még csak nyári munkára. Az itt eltöltött 48 évem alatt végigjártam a ranglétrát, a gyár legkülönbözőbb területein dolgoztam, mire a sonkaüzem vezetője lettem. Így nincs olyan mozzanata a húsfeldolgozásnak, amit ne ismernék és ne tudnék felügyelni a legapróbb részletekig.”
A sonkamester napi feladatai közé tartozik a gyártási feladatok megszervezése, folyamatos ellenőrzése. A töltés, pácolás, darabolás folyamatát folyamatosan felügyelni, csiszolni kell. Sonkamesterünk minden nap ellenőrzi is a sonkák minőségét, ízre, küllemre, illatra. „A már kész sonkákat vékony pálcikával megszúrjuk, így a sonka belsejének érettségét, minőségét az illatán keresztül tudjuk ellenőrizni. Számomra nincs két egyforma sonka, nincs két egyforma illat, minden Pápai sonka különleges.”