Az idén 111 éves Pápai Sonka Kft. termékei bekerültek a Magyar Értéktárba. A pápai sonka ezzel az ország kiemelkedő, jellegzetes termékei között kapott helyet. A Magyar Értéktárból még arra is van lehetőség, hogy a pápai húst hungarikumnak nyilvánítsák.
Sonka és bor – nem ördögtől való párosítás, sőt, kifejezetten ízletes lehet egy sonka- és sajttál a megfelelő itallal kiegészítve. De evett már olyan sonkát, amelyet Tokaji Szamorodniban érlelnek? Hamarosan ezt is megteheti!
Alapításának 111 éves évfordulóján, húsvét előtt dobja a piacra új különlegességét a Pápai Hús Kft. A Sonkarikumok minden darabját pontosan 111 napig, vagyis csaknem négy hónapig érlelik. A háromféle ízvilágban készülő termékcsalád egyik tétele a tokaji Gróf Degenfeld Szőlőbirtokkal együttműködésben készül: érleléséhez a borászat szamorodniját használják fel.
Termelői oldalról az utóbbi időszak a húsipart is kedvezőtlenül érintette. A Pápai Húsnál a fejlődés kulcsát a termékportfólió szélesítésében, valamint a minél nagyobb piaci jelenlétben látják - írja közleményében a vállalat.
A lakosság egyharmada kifejezetten figyel a táplálkozására, sőt, saját bevallása szerint tudatosan táplálkozik. Szinte ugyanekkora kör vallotta azt, hogy követ valamilyen speciális diétát – derül ki a Pápai Hús kutatásából.
Fennállása óta először kapott Superbrands Nagydíjat a Pápai Hús Kft. A 109 éves múltú vállalat kiváló gyártási minőségével, innovatív fejlesztési hozzáállásának, reputációjának, goodwilljének, etikai megítélésének köszönhetően nyerte el az elismerést. Ez egyben azt is jelzi, hogy nem csak a hazai, de külpiacon is versenyképes teljesítményre képes az élelmiszeripari cég.
A magyar lakosság csaknem 30 százaléka kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, sőt, 5 százalék rendszeresen fogyasztja is – derül ki a Pápai Hús Kft. által a témában készített, reprezentatív kutatásából. A válaszok alapján az emberek igen nyitottak ezekre a termékekre ...
"A hazai agrárium digitalizációja elengedhetetlen. A NAK TechLab programban olyan fejlesztéseket támogatunk, melyekkel tagjaink mindennapi munkáját is megkönnyíthetjük. "
"Hullámvasút szituáció van, ami senkinek sem jó. Nehéz kezelni, nehéz elmagyarázni a partnereknek is, hogy miért emeljenek vagy miért ne emeljenek árakat. Ebben az iparágban nagyon lassan folynak a folyamatok, előre kell jósolni hónapokkal az árfolyamokat, és ez is lehetetlen."
"A Plant-Powered Perspectives névre hallgató eseményen, a MagNet Közösségi Házban, a magyar vegán piac legjelentősebb szereplőivel találkozhattak az érdeklődők, akik a növényi termékek táplálkozástudományi, vendéglátóipari, illetve üzleti lehetőségeiről beszélgettek."
"Szappanos Péter terveiközött szerepel egy új gyár felépítése az alapoktól a sikeres üzemeltetésig. Igyekszik megismerni a piac többi szereplőjét, kíváncsi a gondolkodásukra, a motivációjukra. Ha érdekli, hogy Péter miért lenne szívesen egy profi focicsapat menedzsere, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 342. interjújában."
"Hátrakötött kézzel harcolunk a külföldi tömegtermékek ellen – mondja Szappanos Péter, a Pápai Hús ügyvezetője. Az 1913-ban épült vágóhídra alapuló vállalkozás a 2013-as csődhelyzet után támadt fel egy hongkongi befektető segítségével, hogy újult erővel vegye fel a versenyt a külföldi cégekkel."
"A vegán termékek gyártásának megkezdésével a Pápai Hús bebizonyította, hogy nem fél akár a meghökkentő lépésektől sem, ha növekedési lehetőséget lát valamiben. "
"A magyar gyártók innovációs képességét mutatja a Pápai Hús Kft. példája is, hiszen az egyik legrégebbi hazai húsipari cég vegán húspótló termékekkel lépett piacra Pápai Ízek márkanéven."
"A húsipari szereplők közül sokan kérdőre vonnak, hogy mi ez az úri hóbort. Aztán végül megjegyzik, hogy ha jól megy, azért mondjuk el, hogy csináltuk"
"Átadta kétmilliárd forintos beruházását a Pápai Hús Kft. Az egyik legrégebbi hazai húsipari cég huszonhat féle új gépet helyezett üzembe, amely jelentősen meggyorsítja a gyártást és 40 százalékkal több sonka, illetve füstölt áru, valamint 30 százalékkal több bacon előállítását teszi lehetővé."
"A Pápai Hús Kft. nagy magyarországi gyártóként 2020 nyarán elsőként lépett be a húspótló készítmények piacára, termékeik eladása dinamikus növekedést mutat."
"Az újszerű üzleti gondolkodásra mutatott példákat a Magyar Termék Nonprofit Kft. Agóra konferenciája, amelyen az előadók másokat is arra ösztönöztek, hogy a siker érdekében érdemes „kilépni a dobozból”"
"Elnyerte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat vegán termékcsaládjával a Pápai Hús. A cég a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán gyártásba, és sorozatban fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit."
"A sonkák előrendelésein, a kereskedelmi láncok igényein nem látszik a válság, hiszen az előző évhez képest jelentősen, csaknem tizedével nőtt a húsvéthoz kapcsolódó készítmények rendelése a Pápai Hús Kft.-nél."
"... az elmúlt egy év bizonyította, hogy a Magyarországon működő élelmiszercégekre számíthatnak a vásárlók. Ezért is fontos az, hogy a boltokat világjárvány idején , is biztonsággal ellátó hazai gyártókat és a mögöttük álló alapanyag-termelőket folyamatosan támogassák vásárlásaikkal a fogyasztók."
"Kis túlzással valóságos háború dúl a magyar sertéshús piacon. A külföldi szereplők sokszor a különféle alvállalkozók kihasználásával nagyon alacsonyan tudják tartani a költségeiket, ami megnehezíti a hazai szereplők dolgát."
"Négyszáz négyzetméteres új húsáruházat nyitott az ünnepek előtt a Pápai Hús, amely a hazai boltok egyik legnagyobb tőkehús-beszállítójaként ezzel példát is akar mutatni arra, hogyan lehet modernizálva és újragondolva ismét vonzóvá tenni egy hagyományos kereskedelmi formát. "
"Az új pápai boltunkra azt is kiírhatnánk, hogy „minden, ami hús”, hiszen az a célunk vele, hogy a minőségi hústermékeket kereső vásárlók egy helyen be tudják szerezni mindazt, amire szükségük van, legyen az sertés, marha baromfi vagy hal, frisshús vagy késztermék"
"Legutóbb egy hazai gyártó kezdett el műhúst gyártani, ráadásul húsipari: a főleg a sonkákról híres Pápai Hús Kft. kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki."
"A Pápai vegán termékeinek borsó az alapanyaga, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav."
"Alap- és csomagolóanyag-ellátottságunk zavartalan, gyártásunk teljes kapacitáson fut, kielégítjük kereskedelmi partnereink mennyiségi igényeit. Élelmiszergyártóként elsődleges feladatunk a munkavállalóink védelme, egészségük megőrzése, biztonságos munkakörnyezet, valamint a gyártás problémamentes és megbízható működtetése.
"A beruházás eredményeként idén sonkából és füstölt árukból 30 százalékkal, szalonnából húsz százalékkal nő a termelés, 2021-ben és 2022-ben pedig további évi tíz százalékkal termelnek majd többet."
"55 új gépet és berendezést vásároltak, ezzel automatizálták és gyorsították a csomagolást, a termékek töltését, a hőkezelést, a szeletelést és a pépesítést."
"Kétmilliárd forintból korszerűsödik a húsfeldolgozás és a csomagolás a Pápai Hús Kft.-nél. A tavaly megkezdett fejlesztés jövő év tavaszán zárul, melynek révén idén átlagosan mintegy huszonöt százalékkal nő a termelés"
"A Pápai Mestersonka már első ránézésre is mindenkinek nagyon vonzó volt, a kipróbált sonkák között ez volt a második olyan lapocka, amelyet nem kötözött formában vásároltunk meg. "
"A Pápai Hús Kft. a legnagyobb odafigyeléssel gyártja termékeit, hogy minden fogyasztó számára a megszokott, kimagasló minőségű termékeket tudja kínálni."