MINŐSÉGPOLITIKA

A Pápai Hús Kft. és jogelődjei működésük során mindig kiemelt fontosságot tulajdonítottak a cég jó hírnevének megőrzésének és erősítésének, valamint a vásárlók bizalmának elnyerésének és megtartásának. Hiszünk abban, hogy az élelmiszer-előállítás bizalmi kérdés, amely megköveteli a fogyasztói elvárások teljesítését, a jogszabályi előírások, az élelmiszerbiztonsági, higiéniai, környezetvédelmi, valamint etikai és erkölcsi normák szigorú betartását. Mindezek elengedhetetlen feltételei a hosszú távú, sikeres működésnek.

Vállalatunk elsődleges célja, hogy biztonságos, kiváló minőségű és a vevőkkel kölcsönösen egyeztetett elvárásoknak maradéktalanul megfelelő élelmiszert állítson elő. Minőségirányítási rendszerünk több szintű: egyszerre felelünk meg a szigorú hazai, EU-s és több 3. ország által meghatározott szabályoknak. Emellett a nemzetközileg is elismert FSSC 22000:2018 és az IFS V8 élelmiszerbiztonsági szabványok követelményeit is folyamatosan teljesítjük. Ezen szabályoknak való megfelelőségünket a magyar hatóságok és nemzetközi tanúsító cégek igazolják.


Élelmiszergyártási tevékenységünket három vezérelv mentén végezzük:
  1. Felelősségvállalás az élelmiszer-biztonságért

    • Teljes működésünket a HACCP (Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok) elvein alapuló rendszer támogatja, amely biztosítja az élelmiszerbiztonsági veszélyek azonosítását, értékelését és az így meghatározott kockázatok kiküszöbölését.
    • Alkalmazzuk és rendszeresen frissítjük az amerikai piac által elvárt standardizált higiéniai, fertőtlenítési és gyártási szabályainkat (SSOP és SOP szabályok), biztosítva ezzel a higiénikus és szabályozott termelési környezetet.

  2. Vevőközpontúság

    • Működésünk középpontjában a vevői elégedettség és bizalom fenntartása áll.
    • Rugalmasan alkalmazkodunk vevőink igényeihez, és gyorsan reagálunk a visszajelzéseikre.
    • Célunk, hogy minimális reklamáció mellett a lehető legjobb minőségű termékeket állítsuk elő, vevőink elvárásainak teljesítése mellett.

  3. Folyamatos fejlesztés és minőség

    • A vevői visszajelzések és az auditok eredményeinek elemzése, az azokból származó tanulságok beépítése és a folyamatos fejlesztés biztosítja, hogy termékeink biztonságosak és állandóan magas minőségi szintűek maradjanak.

A gyár tulajdonosa és vezetése a dolgozók folyamatos képzése érdekében oktatásokat szervez és tart a Jó Higiéniai és Gyártási Gyakorlat, illetve az élelmiszerbiztonsági-kultúra, a környezettudatosság elsajátítására és gyakorlatban való alkalmazása céljából, fejlesztve ezzel a dolgozók szakmai tudását és elősegítve a kitűzött céljaink megvalósíthatóságát.

Célunk a meglévő eszközeink és lehetőségeink olyan módon való hasznosítása és fejlesztése, mellyel a magyar élelmiszeripar megbízható és folyamatosan fenntarthatóan fejlődő szereplőjeként megkerülhetetlen szereplői legyünk a magyar sertéshús és vegán húsalternatívák gyártói szegmensének.

Célunk továbbá a hosszú távú, kölcsönösen előnyös megrendelői, beszállítói kapcsolatok kialakítása.

A Pápai Hús Kft. biztosítja, hogy minden munkatársa és a céggel kapcsolatban állók megismerjék az Élelmiszerbiztonsági és minőség politikáját. Ez a politika minden munkatársunk számára kötelező érvényű, és rendszeresen felülvizsgáljuk annak érdekében, hogy biztosítsuk az élelmiszer-biztonsági céljaink és vevőink elvárásainak teljesülését.

A cég minden dolgozója elkötelezett a környezet védelme iránt. A tevékenységeink szabványos kialakítása során a klímavédelem is kiemelt szerepet tölt be. A környezettudatos munkavégzés minden dolgozónknak egyformán kötelessége.


Környezeti politika

Energiamegtakarítási riport 2016

Energiamegtakarítási riport 2017

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

GINOP Plusz-3.2.1-21