A Pápai Hús Kft. és jogelődjei mindig a legfontosabb célkitűzések közé sorolták a cég jó hírnevének megőrzését és erősítését, a vevők bizalmának elnyerését. Hitvallásuk volt, hogy az élelmiszer előállítás bizalmi kérdés. A fogyasztók elvárásainak való megfelelés, a törvényi előírások, az élelmiszerbiztonsági, higiéniai és környezetvédelmi szabályok, valamint az etikai és erkölcsi normák betartása a sikeres működés elengedhetetlen feltétele.
Az elmúlt 10 évben jelentős változások zajlottak le a hazai és nemzetközi piacokon. A vállalatoknak a minőségi termékek értékesítésén felül rendszeresen be kell mutatniuk élelmiszer-biztonsági rendszerüket. A kereskedelmi láncok térhódításával párhuzamosan a Pápai Hús is felépítette, majd működtette a BRC/IFS élelmiszer-biztonsági szabványokon alapuló folyamatszabályozását. A legfrissebb trendeknek megfelelő új szabványok bevezetése garanciát jelentenek minőségi húsipari termékeket kereső vásárlók számára.
A vállalat jelentős exportkapacitásából adódóan folyamatos ellenőrzés alatt áll a Pápai Hús gyártási tevékenysége, mely auditokat a hazai hatóságok (pl. NÉBIH), minisztériumok (pl. FM) mellett a külföldi országok (pl. USA, Kína) szakhatóságai végeznek. Komoly elismerést jelent, hogy a vállalat minden körülmények között meg tudott felelni az egyre növekvő elvárásoknak, melyhez nagyban hozzájárulnak a húsipar magasan képzett szakemberei.