MINŐSÉGPOLITIKA

A Pápai Hús Kft. és jogelődjei mindig a legfontosabb célkitűzések közé sorolták a cég jó hírnevének megőrzését és erősítését, a vevők bizalmának elnyerését. Hitvallásuk volt, hogy az élelmiszer előállítás bizalmi kérdés. A fogyasztók elvárásainak való megfelelés, a törvényi előírások, az élelmiszerbiztonsági, higiéniai és környezetvédelmi szabályok, valamint az etikai és erkölcsi normák betartása a sikeres működés elengedhetetlen feltétele.

Az elmúlt 10 évben jelentős változások zajlottak le a hazai és nemzetközi piacokon. A vállalatoknak a minőségi termékek értékesítésén felül rendszeresen be kell mutatniuk élelmiszer-biztonsági rendszerüket. A kereskedelmi láncok térhódításával párhuzamosan a Pápai Hús is felépítette, majd működtette a BRC/IFS élelmiszer-biztonsági szabványokon alapuló folyamatszabályozását. A legfrissebb trendeknek megfelelő új szabványok bevezetése garanciát jelentenek minőségi húsipari termékeket kereső vásárlók számára.

A vállalat jelentős exportkapacitásából adódóan folyamatos ellenőrzés alatt áll a Pápai Hús gyártási tevékenysége, mely auditokat a hazai hatóságok (pl. NÉBIH), minisztériumok (pl. FM) mellett a külföldi országok (pl. USA, Kína) szakhatóságai végeznek. Komoly elismerést jelent, hogy a vállalat minden körülmények között meg tudott felelni az egyre növekvő elvárásoknak, melyhez nagyban hozzájárulnak a húsipar magasan képzett szakemberei.


A Pápai Húsnál működő élelmiszer-biztonsági rendszerek, szabványok:
  • HACCP rendszer feltárja és kezeli a folyamatok során fellelhető fizikai, kémiai és biológiai veszélyeket.
  • SSOP rendszer összefogja, és konkrétan meghatározza a megfelelő higiéniai állapot meglétéhez szükséges munkafolyamatokat és ellenőrzéseket.
  • FSSC22000 szabvány szerint tervezett gyártási folyamatok világszintű standardekhez igazodik, mely biztosítja a több földrészen történő egységes megfelelést.
  • MSZ EN ISO 22000-en alapuló minőségbiztosítási rendszer, mely konkrét szabályozást biztosít a különböző területekmegfelelő munkafolyamatainak biztosítása érdekében.

Környezeti politika

Energiamegtakarítási riport 2016

Energiamegtakarítási riport 2017

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

GINOP Plusz-3.2.1-21