Hozzávalók
2 fő részére
Pizza tészta
- 500 g liszt
- 3 ek olívaolaj
- 25 g élesztő
- csipet cukor
- só
- 3 dl langyos víz
Feltétek
- 8 szelet bacon
- 100 g mozzarella
- 3 pepperoni
- tárkonylevelek
- 50 g passata
Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben, majd egy kevés cukorral felfuttatjuk. Ha kész akkor összekeverjük a liszttel, sóval és az olívaolajjal és az egészből ruganyos tésztát gyúrunk, majd legalább 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva. Amint megvan, két egyenlő darabra vágjuk és lisztes kézzel egy nagyjából kör alakot formázunk belőle. A kinyújtott pizzatésztát megkenjük a passatával és mehet rá miden feltét hanyagul rádobva. A grillt előmelegítjük nagyon magas hőmérsékletre (300 fok felett már jók vagyunk), a rácsára tegyünk pizzakövet. Dobjuk be a pizzát a sütőbe, majd kb. 2-5 perc múlva jók vagyunk. Még egy ilyen pizzát tudunk az alapanyagokból csinálni!