Hozzávalók:
- 500 g C típusú burgonya
- 1 hagyma
- olívaolaj (Nem szűz)
- 6 tojás
- 1 csomag mini mozzarella golyó
- 5-6 szelet Pápai sonka
- só, bors
A krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk, majd egy órára beáztatjuk. Amit letelt az egy óra leöntjük róla a vizet és teljesen leszárítjuk, nem lehetnek még csak nedvesek sem. Annyi pomace olívaolajban, amennyi majdnem ellepi egy felszeletelt hagymával együtt fedő alatt kb. 20 perc alatt megsütjük a krumplit, majd kivesszük az olajból és lecsöpögtetjük. Felverünk hat tojást, ebbe mehet a sült krumplis-hagymás keverék, majd irány egy újabb serpenyőbe a keverék fele. Erre dobunk sonkát és mozzarellát majd befedjük a tojásos keverék maradékával és fedő alatt mindkét oldalát megsütjük.
Jó étvágyat!