Hogy mi is ez igazából? Próbáld ki és döntsd el Te! Keksz vagy pogácsa, pogácsa vagy keksz? Teljesen mindegy, mert egy biztos: ütős egy rágcsálnivaló! A krémmel pedig egyenesen isteni!
Hozzávalók
4-6 fő részére
- 280 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 70 g vaj
- 100 g reszelt cheddar
- 180 ml író
- 0,7 dl tejszín
- 100 g nyers sonka darálva
Torma krém
- 2 -3 savanyú uborka apróra vágva
- 1 ek tárkony
- 1 ek ecetes torma
- 1 ek juharszirup
- 1 dl tejszín
Felmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a borsot. Hozzáadjuk a vajat és addig gyúrjuk, amíg az egész morzsás állagot nem vesz fel. Ekkor belereszeljük a cheddart, hozzáadjuk a darált sonkát, az írót és a tejszínt, majd alaposan összekeverjük. Evőkanállal kis gombócokat szaggatunk a sütőpapírra és irány a 180 fokos sütő 15-18 percre, amíg szép színt kap a pogácsa. Elkészítjük a tormakrémet: minden hozzávalót alaposan elkeverünk és már ehetjük is a forró pogácsákkal.