RECEPTEK SONKÁVAL

Sonkás pogácsakeksz

Hogy mi is ez igazából? Próbáld ki és döntsd el Te! Keksz vagy pogácsa, pogácsa vagy keksz? Teljesen mindegy, mert egy biztos: ütős egy rágcsálnivaló! A krémmel pedig egyenesen isteni!

Hozzávalók
4-6 fő részére
  • 280 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 70 g vaj
  • 100 g reszelt cheddar
  • 180 ml író
  • 0,7 dl tejszín
  • 100 g nyers sonka darálva
Torma krém
  • 2 -3 savanyú uborka apróra vágva
  • 1 ek tárkony
  • 1 ek ecetes torma
  • 1 ek juharszirup
  • 1 dl tejszín
Felmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a borsot. Hozzáadjuk a vajat és addig gyúrjuk, amíg az egész morzsás állagot nem vesz fel. Ekkor belereszeljük a cheddart, hozzáadjuk a darált sonkát, az írót és a tejszínt, majd alaposan összekeverjük. Evőkanállal kis gombócokat szaggatunk a sütőpapírra és irány a 180 fokos sütő 15-18 percre, amíg szép színt kap a pogácsa. Elkészítjük a tormakrémet: minden hozzávalót alaposan elkeverünk és már ehetjük is a forró pogácsákkal.
VISSZA

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

GINOP Plusz-3.2.1-21