Könnyed, elegáns, laza kaja. Iszonyat könnyen elkészíted és mégis mindenki jól lakik vele. Igazi menőség!
Hozzávalók
4 fő részére
- 300 g vaj
- 600 g liszt
- 140 ml hideg víz
- 4 tojás
- 200 g ricotta
- 2 dl tejszín
- 150 g sonka
- 1 hagyma
- 1 ek zsír
- só
- bors
- 1 hagyma
- 1 tk tárkony levél
- 1 üveg spárga vagy ha szezonja van 12 darab félbevágva
- 1 csokor petrezselyem
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron megdinszteljük, közben a sonkát is apróra vágjuk és mehet is a hagymára, majd alaposan lepirítjuk. Ha kész, megvárjuk, amíg lehűl. A lisztből, vajból és a hideg vízből tésztát gyúrunk, majd egy zacskóban 30 percre hűtőbe rakjuk. A tojásokat egy tálban felverjük, beleöntjük a tejszínt, a ricottát és a kihűlt sonkás keveréket és alaposan átkeverjük. Keverhetünk hozzá apróra vágott friss petrezselymet is. A hűtőhideg tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és a sütőformába nyomkodjuk. Az alját villával meg is szurkáljuk. Alufóliával borítjuk be szorosan és szárazbabot öntünk bele, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Mehet is a 180 fokos sütőbe 12 percre, majd levesszük róla az alufóliát babostól és újabb 5 percre visszatoljuk a sütőbe. Ekkor kivesszük és beleöntjük a sonkás ricottás keveréket, majd a tetejére szépen sorban beigazítjuk a spárgákat. Mehet is vissza a sütőbe, amíg aranybarnára sül a teteje, kb. 20 percre.