RECEPTEK SONKÁVAL

Sonkaleves házi tésztával

A megmaradt sonka felhasználásának egyik tökéletes módja, de önmagában is megállja a helyét. Előre a #zerowaste felé!

Hozzávalók
6 fő részére
  • kisebb sonka (1,5 kg)
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag leveszöldség
  • 1 csomag petrezselyem
  • 100 g liszt
  • 1 tojás
  • hidegvíz
A sonkadarabot előző nap beáztatjuk és legalább 12 órán át a vízben hagyjuk, hogy a sóssága finomodjon. A sonkát lassú tűzön egész borssal, fokhagymával és hagymával megfőzzük nagyjából 2 óra alatt. Ha kész, a sonkát apró kockákra vágjuk és mehet is vissza a főzőlevébe, azaz a levesbe. Megkóstoljuk a levest, ha túl sósnak érezzük, felöntjük még egy kevés vízzel. Répát, gyökérzöldséget teszünk a levesbe és azzal együtt főzzük tovább még egy 30 percet. Közben elkészítjük a levesbetétet: a lisztből, tojásból, néhány kanál vízből tésztát gyúrunk, majd 30 percre hűtőbe tesszük fóliába csomagolva. Fél óra elteltével kivesszük a hűtőből, enyhén lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk és frissen őrölt borssal alaposan megszórva 1 centi keskeny csíkokra szabdaljuk, majd a csíkokra görcsöt kötünk. Beledobjuk a tésztákat a levesbe és kifőzzük. Amint a tészták megfőttek a leves is kész.
VISSZA

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

GINOP Plusz-3.2.1-21