Hozzávalók
- 1 kevés olívaolaj
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros pritaminpaprika
- 1 csomag Pápai grillkolbász
- 1 kk füstölt pirospaprika
- 150 g bulgur
- 50 ml fehérbor
- 200 ml marhaalaplé
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
A hagymát először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát úgyszintén. Az olajat felhevítjük, mag mehet bele a hagyma. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott pritaminpaprikát is. Kicsit később mehet bele a fokhagyma is és néhány percig együtt dinszteljük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a kis karikára vágott grillkolbászt is. Néhány perc kevergetés után nyakon öntjük a pirospaprikával és hozzáadjuk a bulgurt is. Ráöntjük a bort és az alaplevet és lassan készre főzzük. Félfőzésnél hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és az újhagymát majd a végén a petrezselymet és kész is vagyunk.
Jó étvágyat!