RECEPTEK SONKÁVAL

Medvehagymás-sonkás Picci

A házi durumlisztes tészták a mindenkori nagy szerelmeim. Teljesen más állagúak, ízűek, mint a hagyományos tojásos tészták, szóval egyszerűen imádnivalók. Ezzel a kombóval pedig garantáltan függőséget okoznak! Jó étvágyat!

Hozzávalók
2 fő részére
  • 1 csomag medvehagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 280 g durumliszt
  • 20 g finomliszt
  • 50 g vaj
  • 3 salottahagyma
  • 150 g nyers, füstölt tarja
  • só, bors durván őrölt
A liszteket összekeverjük, sózzuk, hozzáadunk egy evőkanál olívaolajat és annyi hideg vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Ne ijedjünk meg, legalább 10 perc gyúrást igényel a tészta, de megéri. Érezni fogjuk, hogy egyszer csak megváltozik a tészta viselkedése és gyurmaszerű és állagú, selymes fényű tésztává alakul az egész. Zacskózzuk be és 30 percig pihentessük hűtőben. Az idő leteltével nyújtsuk 5 mm vékonyra és éles késsel vágjunk belőle 7-8 mm széles csíkokat, majd ezeket a csíkokat egyenként sodorjuk meg hengeresre. Kész is a pici. Forró, lobogó sós vízben főzzük ki őket, közben készítsük el a „mártást”. Vágjuk nagyon vékony szeletekre a tarját és a medvehagymát, valamint a salottahagymát is aprítsuk fel. Vajat és olívaolajat melegítsünk egy serpenyőben, erre dobjuk a salottahagymát és a tarját, majd ha szépen megpirultak, mehet hozzá a medvehagyma is. Nagyon bőven borsozzuk és mehet rá egy kevés só is. Összeforgatjuk a kifőzött tésztával és rögtön tálaljuk.
VISSZA

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

GINOP Plusz-3.2.1-21