Hozzávalók
4 fő részére
- 4 szelet tarja
- 400 g konzerv bab
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek tahini
- ½ citrom leve
- 2 ek olívaolaj
- 1 paradicsom
- 1 tk római kömény
- só, bors
- 1 csokor friss petrezselyem
A konzerv babot szűrjük le és egy edényben egy csöppet törjük össze, majd keverjük hozzá a fokhagymát, római köményt, a tahinit, az olívaolajat, az apróra vágott paradicsomot és locsoljuk meg egy fél citrom levével. Mehet még rá a só, a bors és nagy adag friss petrezselyem és már csak össze kell keverni. Közben a grillt előmelegítjük és először direkt hőn oldalanként 2-2 percig sütjük, majd átpakoljuk a közepesen meleg indirekt oldalra és lefedve még 5-6 percet grillezzük. Kész!