Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, azaz összekeverjük és várunk kb. 10 percet hogy „habos állagot vegyen fel”. A lisztet, sót összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojásokat és a felfutatott élesztőt. Összekeverjük és kb. 10-15 percig dagasztjuk, majd lefedjük és meleg, huzatmentes helyen 1 óráig hagyjuk kelni. Ha megkelt kb. 130 g-os darabokra vágjuk a tésztát és gombócokat formázunk belőlük. A kész gombócokat tepsibe tesszük és enyhén nedves konyharuhával letakarva 30 percig hagyjuk tovább kelni. A bucik tetejét megkenjük felvert tojással és irány a 180 fokra előmelegített sütő, amelybe alulra teszünk egy laposabb edényt, vízzel.
- 180 fokon 4 percig sütjük
- majd felvesszük a hőt 220 fokra és még 6-8 percig sütjük.
A baconszeleteket a grillre helyezett platnin ropogósra sütjük. A húspogácsákat közepes hőfokú grillen megsütjük, oldalanként kb. 2-3 perc alatt. Összeállítjuk a burgereket:
a bucikat félbevágjuk és a bacon zsírjával nemesített platnin megpirítjuk a vágott felüket, majd mehet rá a salátalevél, erre a húspogácsa, rá a sajt majd a bacon és végül a felkarikázott zöldségek! Isteni finom lesz!