GRILL RECEPTEK

Klasszikus burger roppanós baconnel

Hozzávalók
2 fő részére
  • 4 szelet húspogácsa
  • 8 szelet bacon
  • 2 burger zsemle
  • 2 szelet cheddar
  • 4 szelet füstölt bacon
  • salátalevél
  • ketchup és mustár
  • 1 lilahagyma
  • 1 paradicsom
Buci 12-13 darab
(a maradékot bármikor felhasználhatjuk)
  • 1 kg liszt
  • 50 g vaj
  • 30 g cukor
  • 30 g élesztő
  • 2 tojás + még 1 a kenéshez
  • 580 ml tej
  • 20 g só
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, azaz összekeverjük és várunk kb. 10 percet hogy „habos állagot vegyen fel”. A lisztet, sót összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojásokat és a felfutatott élesztőt. Összekeverjük és kb. 10-15 percig dagasztjuk, majd lefedjük és meleg, huzatmentes helyen 1 óráig hagyjuk kelni. Ha megkelt kb. 130 g-os darabokra vágjuk a tésztát és gombócokat formázunk belőlük. A kész gombócokat tepsibe tesszük és enyhén nedves konyharuhával letakarva 30 percig hagyjuk tovább kelni. A bucik tetejét megkenjük felvert tojással és irány a 180 fokra előmelegített sütő, amelybe alulra teszünk egy laposabb edényt, vízzel.
  • 180 fokon 4 percig sütjük
  • majd felvesszük a hőt 220 fokra és még 6-8 percig sütjük.
A baconszeleteket a grillre helyezett platnin ropogósra sütjük. A húspogácsákat közepes hőfokú grillen megsütjük, oldalanként kb. 2-3 perc alatt. Összeállítjuk a burgereket: a bucikat félbevágjuk és a bacon zsírjával nemesített platnin megpirítjuk a vágott felüket, majd mehet rá a salátalevél, erre a húspogácsa, rá a sajt majd a bacon és végül a felkarikázott zöldségek! Isteni finom lesz!
VISSZA