Igazi komfort kaja, könnyen összedobhatod bármikor és mindenki imádni fogja.
Hozzávalók
4 fő részére
- 400 g bébispenót
- 300 g lebbencs tészta
- 4 tojás
- 250 g juhtúró
- 100 ml tejszín
- 1 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g Eszterházy sonka
A tésztát sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A tejszínt elkeverjük a liszttel, tojássárgájával, juhtúróval, a szétzúzott fokhagymával, az apró kockákra vágott sonkával, majd sózzuk és borsozzuk. Óvatosan összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével és az egészet kivajazott sütőformába öntjük. Irány a 180 fokos sütő kb. 40 percre vagy amíg aranybarna nem lesz.