Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g 00-ás liszt
- 375 ml langyos víz
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 1 ek olívaolaj
- ½ csomag szárított élesztő
Feltétek
- 1 db burgonya
- Pápai vegán felvágott
- passata
- paradicsom
- friss bazsalikom levél
- fekete olívabogyó
A hozzávalókból 10 perc alatt megdagasztjuk a tésztát, majd légmentesen lezárva 24 órára hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt kb. 6 órával kivesszük a tésztát a hűtőből. Sütés előtt átgyúrjuk és 4 egyenlő részre osztva gömböket formázunk belőle, amjd újabb 30 percet hagyjuk letakarva pihenni.
Megformázzuk a tésztákat, mehet rá a passata alap, majd a mandolinnal vékonyra vágott burgonya, erre pedig az összes többi hozzávaló is. A lehető legmagasabb hőfokon készre sütjük.