Hozzávalók
4 fő részére
- 250 g darabolt bacon
- 300 g darált sertéslapocka
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek füstölt paprika
- 1 tk cayenne bors
- 2 tk római kömény
- 500 g passata
- 300 ml alaplé
- 1 ek worcestershire szósz
- 500 g vörösbab
- 2 ek chipotle chili szósz
A babot vagy előző esete beáztatjuk vagy kb. 1 óra alatt sótlan vízben előfőzzük. Öntöttvas lábasban közepes indirekt tűzön a grillben zsírjára sütjük a bacont, majd erre dobjuk a darált húst és az apróra kockázott hagymát is. Kb. 10 perc alatt szépen, lassan lepirítjuk az egészet, majd ráöntjük a passatát, a babot kb. 3 deci főzőlével és az összes többi alapanyagot is. Lefedetlenül, de a szmóker tetejét mindenképpen lezárva 170 fokon nagyjából 1,5-2 órán át sütjük. Negyed óránként ellenőrizzük és ha esetleg kellene kavarjuk is meg és pótoljuk a folyadékot alaplével, ha nagyon korán besűrűsödne.