GRILL RECEPTEK

„Hog chili con carne”

Hozzávalók
4 fő részére
  • 250 g darabolt bacon
  • 300 g darált sertéslapocka
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk szárított oregánó
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 tk cayenne bors
  • 2 tk római kömény
  • 500 g passata
  • 300 ml alaplé
  • 1 ek worcestershire szósz
  • 500 g vörösbab
  • 2 ek chipotle chili szósz
A babot vagy előző esete beáztatjuk vagy kb. 1 óra alatt sótlan vízben előfőzzük. Öntöttvas lábasban közepes indirekt tűzön a grillben zsírjára sütjük a bacont, majd erre dobjuk a darált húst és az apróra kockázott hagymát is. Kb. 10 perc alatt szépen, lassan lepirítjuk az egészet, majd ráöntjük a passatát, a babot kb. 3 deci főzőlével és az összes többi alapanyagot is. Lefedetlenül, de a szmóker tetejét mindenképpen lezárva 170 fokon nagyjából 1,5-2 órán át sütjük. Negyed óránként ellenőrizzük és ha esetleg kellene kavarjuk is meg és pótoljuk a folyadékot alaplével, ha nagyon korán besűrűsödne.
VISSZA