Hozzávalók
2 fő részére
Rub
- 1 ek barnacukor
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk zellermag
Saláta
- 1 doboz babkonzerv
- 2 fej lilahagyma
- 1 tk tárkonyos ecet
- 100 g majonéz
- 1 ek barnacukor
- só, bors
- 4 szelet főtt császárszalonna
- 1,5 dl almalé
- 3 ek BBQ szósz
A rub hozzávalóit összekeverjük és alaposan megszórjuk vele a császárszalonna szeleteket, majd mehetnek egy tűzálló tálba és irány a szmóker, amit 120 fokra melegítettünk fel. Ebben 2 órát készül majd a hús! Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk és összekeverjük a saláta hozzávalóival. Hagyjuk állni 1-2 órát hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Összekeverjük az almalevet és a BBQ szószt, majd nyakon öntjük vele a császárszalonnákat és még 30 percig visszatoljuk a szmókerbe. Kész!