Isteni sonkás melegszendvics, füstölt hússal és valami egészen brutális ízekkel. A mustár és az édeskés uborka egyszerűen mennyeivé teszi ezt a fogást!
Hozzávalók
2 fő részére
- 1 rusztikus bagett
- 4 ek sárga mustár
- 45 g vaj
- 200 g nyers füstölt tarja
- 200 g szeletelt sonka
- 8 szelet svájci sajt
- édes uborka
A bagetteket két részre vágjuk, majd azokat félbevágjuk és az egyik felüket megkenjük mustárral, míg a másik felüket vajjal. A nagydarab, kb. 4 centi vastag tarját forró grillserpenyőben mindkét oldalán meggrillezzük, majd félretesszük pihenni. 10 perc múlva vékony szeletkékre vágjuk az egészet. A bagett mustáros felére megy bőven a szeletelt gépsonkából, majd erre mehet a szeletelt tarja, erre uborkát halmozunk, végül az egészet beborítjuk sajttal és megy rá a bagett másik fele. A szendvics tetejét megkenjük vastagon vajjal és vajas felével lefelé egy felforrósított grillserpenyőbe tesszük és erőteljesen lenyomjuk, majd 2 perc sütés után megvajazzuk a felső oldalát is és megfordítjuk, majd azt az oldalát is lenyomva újabb 2 percig sütjük. Kettévágva tálaljuk.