Hozzávalók
4 fő részére
- 1 füstölt nyers csülök
- 2 cm friss gyömbér lereszelve
- 2 ek szójaszósz
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej hagyma
- 1 chilipaprika
- 400 ml kókusztej
- 1 ek cukor
- 5 kaffir lime levél
- 1 fahéj
- 1 ek tamarind paszta
- 1 tk galangál
- 1 tk római kömény
- 1 tk koriandermag
- 5 szegfűszeg
- 4 fekete kardamom
- 2 csillagánizs
- citromfű
A csülköt sótlan vízben főzzük elő kb. 1 órán át, majd csontozzuk ki és vágjuk nagyobb kockákra. A római köményt, szegfűszeget, csillagánizst, citromfüvet, kardamomot és a koriandert zúzzuk le egy aprítóban. Most jön a legegyszerűbb rész, mindent borítsunk bele egy öntöttvas edénybe, keverjük meg jól és lefedve egy szmókerben 150 fokon süssük kb 2,5-3 óráig.