GRILL RECEPTEK

Csülökrendang

Hozzávalók
4 fő részére
  • 1 füstölt nyers csülök
  • 2 cm friss gyömbér lereszelve
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 1 chilipaprika
  • 400 ml kókusztej
  • 1 ek cukor
  • 5 kaffir lime levél
  • 1 fahéj
  • 1 ek tamarind paszta
  • 1 tk galangál
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk koriandermag
  • 5 szegfűszeg
  • 4 fekete kardamom
  • 2 csillagánizs
  • citromfű
A csülköt sótlan vízben főzzük elő kb. 1 órán át, majd csontozzuk ki és vágjuk nagyobb kockákra. A római köményt, szegfűszeget, csillagánizst, citromfüvet, kardamomot és a koriandert zúzzuk le egy aprítóban. Most jön a legegyszerűbb rész, mindent borítsunk bele egy öntöttvas edénybe, keverjük meg jól és lefedve egy szmókerben 150 fokon süssük kb 2,5-3 óráig.
VISSZA