RECEPTEK SONKÁVAL

Carbonara spagetti

Szabi így készíti a carbonara spagettit➡

Hozzávalók:
  • 300 g spagetti tészta
  • 150 g szalonna
  • 50 g pecorino romano
  • 50 g parmezán
  • kevés olíva olaj
  • só, bors
  • 4 tojás
A szalonnát csíkokra vágjuk és kevés olíva olajjal együtt alacsony hőfokon egy serpenyőben sütni kezdjük és közben folyamatosan kavargatjuk. A tésztát forró, sós vízben kb. 7 percig fűzzük. Három egész tojást és egy plusz tojás sárgáját felverünk, majd hozzáadjuk a lereszelt sajtokat és jó sok borssal, meg egy merőkanállal a tészta főzőlevéből összekeverjük. Ha a szalonna kész levesszük a tűzhelyről és várjuk meg amíg egy kicsit lehűl, ekkor hozzáadjuk a tésztát ás a tojásos keveréket és addig kevergetjük folyamatosan amíg a tojásos keverék be nem sűrűsödik.
VISSZA

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

GINOP Plusz-3.2.1-21