Hozzávalók:
- 300 g spagetti tészta
- 150 g szalonna
- 50 g pecorino romano
- 50 g parmezán
- kevés olíva olaj
- só, bors
- 4 tojás
A szalonnát csíkokra vágjuk és kevés olíva olajjal együtt alacsony hőfokon egy serpenyőben sütni kezdjük és közben folyamatosan kavargatjuk. A tésztát forró, sós vízben kb. 7 percig fűzzük. Három egész tojást és egy plusz tojás sárgáját felverünk, majd hozzáadjuk a lereszelt sajtokat és jó sok borssal, meg egy merőkanállal a tészta főzőlevéből összekeverjük. Ha a szalonna kész levesszük a tűzhelyről és várjuk meg amíg egy kicsit lehűl, ekkor hozzáadjuk a tésztát ás a tojásos keveréket és addig kevergetjük folyamatosan amíg a tojásos keverék be nem sűrűsödik.