GRILL RECEPTEK

BLT szendvics recepttel

Hozzávalók:
  • 3 vastagabb szelet bacon (Pápai)
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 6 szelet rozskenyér
  • jégsaláta
Aioli:
  • 3 tojás sárgája
  • 2 dl repceolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 kk barnacukor
  • 1 kk füstölt paprika
A bacont 6 darabban sütőben kisütjük. A paradicsomokat felkarikázzuk, majd sózzuk és borsozzuk és kevés olívaolajjal meglöttyintve 180 fokos sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Az aioli hozzávalóit az olaj kivételével egy turmixgépbe pakoljuk és lassan adagolva az olajat elkészítjük. A rozskenyeret finoman megpirítjuk. Jöhet az összeállítás: egy szelet rozskenyeret megkenünk aiolival, erre dobunk kevés jégsalátát, majd jöhet rá a bacon és a paradicsom, végül az egészet beborítjuk egy aiolival megkent rozskenyérrel.
VISSZA