Hozzávalók
2 fő részére
- 300 ml Dreher bak vagy Leffe
- 50 g vaj
- 2 hagyma
- 1 tk barna cukor
- 8 db grillkolbász
- 2 ek édes sárga mustár
- 4 hot-dog buci
- paradicsom
- salátalevél
A grillklbászokat indirekt közepes hő felett meggrillezzük és ha kész félretesszük. Egy öntöttvas lábasban kevés olajon alacsony hőfokon lassan megdinszteljük a karikákra vágott hagymát és kb. 8 perc után hozzádunk egy kis barnacukrot és felötjük a sörrel, majd néhány perc alatt szépen összeforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a kolbászokat és néha megforgatva őket addig pároljuk az egészet, amíg a sör visszaredukálódik és kellemes szaftja nem lesz a kolbászoknak. A végén hozzáadjuk a vajat is és alaposan elkeverjük a szafftal. A hot-dog kifliket félbevágjuk és a vágott felületüket megpirítjuk a grillen, majd megcsináljuk a szendvicseket: a buci alsó felére teszünk egy salátalevelet, erre mehet 2 kolbász a hagymás szafttal együtt, majd erre egy-két paradicsomkarika és mustár és kész is vagyunk.