GRILL RECEPTEK

Barna sörben sült grillkolbászok karamellizált hagymával hot-dog kiflivel

Hozzávalók
2 fő részére
  • 300 ml Dreher bak vagy Leffe
  • 50 g vaj
  • 2 hagyma
  • 1 tk barna cukor
  • 8 db grillkolbász
  • 2 ek édes sárga mustár
  • 4 hot-dog buci
  • paradicsom
  • salátalevél
A grillklbászokat indirekt közepes hő felett meggrillezzük és ha kész félretesszük. Egy öntöttvas lábasban kevés olajon alacsony hőfokon lassan megdinszteljük a karikákra vágott hagymát és kb. 8 perc után hozzádunk egy kis barnacukrot és felötjük a sörrel, majd néhány perc alatt szépen összeforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a kolbászokat és néha megforgatva őket addig pároljuk az egészet, amíg a sör visszaredukálódik és kellemes szaftja nem lesz a kolbászoknak. A végén hozzáadjuk a vajat is és alaposan elkeverjük a szafftal. A hot-dog kifliket félbevágjuk és a vágott felületüket megpirítjuk a grillen, majd megcsináljuk a szendvicseket: a buci alsó felére teszünk egy salátalevelet, erre mehet 2 kolbász a hagymás szafttal együtt, majd erre egy-két paradicsomkarika és mustár és kész is vagyunk.
VISSZA