RECEPTEK SONKÁVAL

Sonkatál kiegészítőkkel

Egy mennyei sonkatál végtelen variációra ad lehetőséget. A fantáziának és az ízkavalkádnak semmi sem szabhat határt! Éljen a kreativitás!

Hozzávalók
  • sonka
  • 6 tojás
  • újhagyma 1 csomag
  • 1 csomag retek
  • kalács
  • 2 cékla
  • tejszínes torma
  • 1 hagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 2 alma
  • 1 ek ecet
  • só, cukor
  • 1 dl víz
A sonkát először 12 órára beáztatjuk, majd a vizet cserélve rajta 2 óra alatt puhára főzzük. A főzőlevéhez adunk tetszés szerint zöldségeket, például répát, hagymát, fokhagymát, gyökérzöldséget. Ha kész a sonka, a főzőlevében hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a kiegészítőket:
  • A sonka főzőlevében kifőzzük a tojásokat.
  • A céklát nyersen meghámozzuk és lereszeljük, csakúgy, mint az almákat. 3 evőkanálnyi vízbe egy evőkanál ecetet öntünk, mehet bele cukor és kevés só is, és persze az őrölt kömény is. Összekeverjük a céklával és az almával majd nyakon öntjük 100 g tejszínes tormával és alaposan elkeverjük. Akkor a legjobb, ha legalább egy éjszakát hagytuk érni a hűtőben.
  • A retket legyaluljuk. 200 ml vizet, 50 ml almaecetet, egy evőkanál cukrot és egy csipet sót összekeverünk és felforraljuk, majd ráöntjük a retekre és egy éjszakán át hagyjuk érni.
  • A szeletekre vágott kalácsot mindkét oldalukon meggrillezzük.
VISSZA

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

GINOP Plusz-3.2.1-21