Hozzávalók
2 fő részére
- 2 szelet angolszalonna
- 2 házi buci (recept a hamburgereknél)
- 2 ek füstölt chipotle konzerv vagy ha az nincs 1 tk cayenne bors és 1 tk füstölt paprika
- 200 g cheddar
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1 dl tejszín
- 4 levél saláta
A sajtot lereszeljük és finoman átforgatjuk a kukoricakeményítővel, majd egy gyorsforralóba öntjük és tejszínt adva hozzá, addig melegítjük, amíg szép sűrű nem lesz a sajtszószunk. Sózzuk és borsozzuk és mehet bele egy adag füstölt chipotle is. Az angolszalonna szeleteket közepes, indirekt hő felett mindkét oldalukon, oldalanként 3-4 perc alatt meggrillezzük és friss házi buciba töltve, a sajtszósszal bőven nyakon öntve, azonnal tálaljuk.