Hozzávalók
- 2 fej lilahagyma
- 100 g majonéz
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 ek barnacukor
- 1 csokor friss tárkony
- 6 kisebb cékla
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág friss rozmaring
- 2 ág friss tárkony
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 12 db griller
A céklát meghámozzuk és gerezdekre vágjuk, majd olívaolajjal és friss rozmaringgal, néhány gerezd fokhagymával átforgatva irány a lefedett grill és közepes, indirekt hőn 30-40 perc alatt készre sütjük a fedett grill alatt. A hagymát közben apróra vágjuk és némi olajon megdinszteljük, majd mehet rá a barnacukor és a bor, majd addig főzzük, amíg felére redukálódik. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a majonézzel és a friss, apróra vágott tárkonylevéllel és kész. Megsütjük grillen a grillereket és lehet is falni az egészet!